VALPOLICELLA

Azienda Agricola Bonazzi

Bonazzi wineyard är belägen i Maranodalen och drivs av pappa Alessandro tillsammans med sina tre söner Mario, Luciano och Angelo sedan 1950. Gården har dock anor från 1485 då den tillhört katolska kyrkan och även tidigare drivits av familjen Bonazzi. Gården består av 25 hektar i Valpolicella Classic Zone och de producerar klassisk Valpolicella, Amarone och Recioto.

Gården har dock anor från 1485 då den tillhört katolska kyrkan...

VALPOLICELLA

Società Nicolis Angelo e Figli

Società Nicolis Angelo e Figli är beläget i S. Pietro in Cariano, I hjärtat av the ”classic” zone. Vinkulturen är en rikedom som Nicolis familjen har fört fram i generationer genom brukandet av familjens ägor: 50 tunnland vinodlingar i ”Valpolicella classic zone” och 37 tunnland i området känt som Bardolino Classico.

Från vinrankor belägna i de lägre belägna delarna produceras klassiska årgångsviner medan viner avsedda för lagring såsom de prisbelönta Amarone och Recioto produceras från vinrankor på terrasser på höjderna i området.

Vinkulturen är en rikedom som Nicolis familjen har fört fram i generationer...

TOSCANA

Ravazzi - Vini di Toscana

Ravazzi är beläget i området strax utanför Siena i södra Toscana. Gården består av 15 hektar mark, varav 13,5 hektar är vinodling. Vingården producerar ca 50.000 flaskor per år. Allt från klassiska Chianti till egna druvblandningar såväl vitt, rött, mousserande som grappa.

Gården består av 15 hektar mark, varav 13,5 hektar är vinodling.

La Morra Piemonte

Azienda Agricola Curto Marco

La Morra Piemonte heter området kring Torino och är känt för sina viner och tryffel. I La Morra Piemonte heter huvuddruvan Nebbiolo som ger fylliga och kraftiga viner med betydande inslag läder, tjära, kryddor men även toner av rosor och bär. Det mest kända vinet är Barolo där vinmusten jäser med stjälkarna kvar. Andra kända viner är Barbera, Barbaresco, Nebbiolo och Dolcetto. I området framställs även en del vita viner gjorda på lokala druvsorter och Chardonnay.

I La Morra Piemonte heter huvuddruvan Nebbiolo...

APULIEN

Agricoltura biologica Cannito

Familjen Cannito startade sina odlingar för över 70 år sedan främst som producent av oliver och olivolja. Under ledning av Fransesco Cannito övergick man 1994 till helt biologiska odlingsmetoder och är numera certifierade biologiska odlare. Familjens odlingar består av 50 hektar och producerar 50.000 flaskor biologiskt certifierad kallpressad extra virgin olivolja och 31.000 flaskor vin.

Familjen Cannito startade sina odlingar för över 70 år sedan...

Du måste vara minst 21 år för att besöka denna hemsidan.

Var vänlig och bekräfta din ålder

- -